E-Fatura ve E-Arşiv Sistemleri
E-Fatura ve E-Arşiv sistemleri, teknolojik gelişmeleri takip eden, yenilikçi, modern yönetime sahip, kanunlara uygun ve şeffaf iş ahlakına göre iş yapan güvenilir şirketler tarafından tercih edilen sistemlerdir. Bu sistemler 2020 yılında yürürlüğe girerek iş dünyasına farklı bir imaj kazandırmıştır. Normal faturada yer alan tüm bilgilerin yer aldığı, mühürlenmiş ve içeriği değiştirilemeyen, normal fatura gibi yasal hükmü olan elektronik belgelerdir. E-Fatura ile elektronik ortamda faturalar güvenli bir şekilde gönderilip alınabilir. Elektronik faturalar, 10 yıl yasal geçerliliğini koruyarak saklanabilir ve online ortamda görüntülenebilir. E-Arşiv uygulaması iki şekilde kullanılabilir.
- Kişinin şahsi bilgi işlem sisteminden kullanılabilir.
- GİB tarafından izin verilmiş, özel entregratör bilgi işlem sistemi ile kullanılabilir.
E-Fatura ve E-Arşiv sistemleri, anlaşmaları ve nakit akışını hızlandırır. İç ve dış denetim için uygun altyapısı ve uluslararası standartlara uyumlu olması önemli avantajlarındandır. E-Fatura sistemine geçmeyen firmalar ve bireysel müşterilerin SMS numarası ya da mail adreslerine PDF formatında elektronik doküman gönderilebilir. Mıknatıs Medya Konya Reklam ve Yazılım Ajansı iyi bir vizyon kazanmanız için en iyi hizmeti sunmaya devam etmektedir.
E-Fatura ile E-Arşiv Arasındaki Farklar Nedir?
E-Fatura ve E-Arşiv arasında çok az fark vardır. E-Fatura sadece E-Fatura sistemlerini kullanan mükelleflere gönderilebilirken, E-Arşiv ise E-Fatura kullanımına geçmeyen tüm firma ve bireysel müşterilere gönderilebilir. E-Fatura muhataba Gelir İdaresi Başkanlığının E-Fatura kapalı devre sistemleri üzerinden iletilir. Bu sistem üzerinden gönderici ve alıcı kullanıcılar ile işlem yapılır. Bu işlemler GİB üzerinden olduğu için iptal edilemez, fakat sonradan muhataplar iade veya ret yapabilirler. E-Arşiv sistemde mail ya da SMS yolu ile fatura dokümanı ulaştırılır, Gelir İdaresi Başkanlığına bir gün sonra saat 00:00'a kadar raporlanır. E-Fatura ve E-Arşiv sistemleri yasal, güvenilir ve hızlı sistemlerdir.
E-Fatura ve E-Arşiv Uygulamasına Kimler Geçebilir?
E-Fatura sistemlere geçmek isteyen işletme veya kurumlar için ciro veya fatura miktar sınırlaması yoktur. Firmalar isterse rahatlıkla E-Fatura sistemine geçebilirler. E-Fatura sistemi kullanıcıları iki türlüdür.
- Bu sistemi yönetmelik gereği zorunlu kapsamda kullanan kullanıcılardır. Gelir İdaresi Başkanlığının belirlediği yıllık ciro limitini geçenler kanun gereği zorunlu E-Fatura mükellefi olurlar. Bir sonraki yılbaşına kadar E-Faturaya geçmeleri gerekmektedir.
- Birde gönüllü E-Fatura kullanıcıları mevcuttur. E-Ticaret üzeri çalışan, faturalarını kargo yolu ile ileten, kâğıt ve fatura masrafından kurtulup maliyeti azaltmak isteyen, daha sağlıklı arşivleme için, iş gücünü azaltmak ve modern ticarette bulunmak isteyen herkes bu sisteme geçebilir.
Mıknatıs Medya Konya Reklam ve Yazılım Ajansı uzman kadrosu ile dijital ortamda yer almak isteyen herkese yol göstericidir. E-Fatura ve E-Arşiv sistemler ile yeni imaj kazanmak isteyen müşterilerimizin hepsine öneriyoruz.